top of page

MICRONEEDLING

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN MICRONEEDLING?

Tijdens een microneedling behandeling met de Skinpen worden er gecontroleerd op hoge snelheid verticale, kleine gaatjes in de huid gemaakt. Door deze microwondjes in de huid komen groei- en helende factoren vrij, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd. Juist deze vernieuwing van de huid heeft veel gunstige uitwerkingen. Zo geneest de huid na een microneedling behandeling voornamelijk door de productie van collageen. Een echte must als je weet dat vanaf ons 25e levensjaar deze productie van collageen in de huid vermindert. Ook zorgt de behandeling voor de stimulatie van nieuwe, gezonde bloedvaatjes die zuurstof en voedingstoffen doen aanvoeren. Een microneedling behandeling resulteert daarom in huidverjonging en vermindering van fijne lijntjes.

Deze heropbouw van het collageen kan ook goed bijdragen in vermindering van littekens en verzachten van textuur, waardoor de huid weer een glad uiterlijk krijgt. Aanwezige pigmentvlekken die je huid een ongelijkmatige teint geven, zullen sneller worden afgestoten waarna een herverdeling van nieuwe pigmentcellen zal ontstaan. Het gevolg is een egale en gelijkmatige teint. Kortom; een microeedling behandeling triggert onze huid om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor gaat de huid zich actiever en als het ware jeugdiger gedragen. De nieuw gevormde huid zorgt voor een frisser uiterlijk.

 

 

Littekens, onregelmatigheden en vlekjes zullen sterk verminderen en je huid is gladder en zachter dan ooit

GOED OM TE Weten

De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 3 dagen aanhouden.

Na de behandeling is er niet direct resultaat te zien. Dit komt, omdat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. Collageen vorming is afhankelijk van de aanmaak vanuit het lichaam zelf, de zogenaamde herstelcapaciteit. De vorming van collageen en elastine gaat nog maandenlang na de mirconeedling behandeling door! De huid krijgt een steeds gezondere kleur en wordt steeds gladder en strakker!

Het advies vanuit ons is daarom ook om deze behandeling in kuurvorm aan te gaan, zodat wij in een korte periode alles uit uw huid kunnen halen!

 

Indicaties voor de microneedling behandeling:

De microneedling behandelingen met de Skinpen die wij in onze kliniek uitvoeren zijn zeer geschikt voor de volgende indicaties:

  • Rimpels worden minder diep

  • Huidtoon egaliseren

  • Verstrakking/versteviging van de huid, ook rond de ogen

  • Verminderen/verhelderen van pigmentvlekken

  • Vermindering van couperose en rosacea

  • (Acné)littekens worden oppervlakkiger

  • Verfijning van grove poriën

  • Een mooie gezonde glow

  • Striae

Deze behandeling ondergaan?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de microneedling behandeling voor uw huid? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.​

  • Voor een blijvend en langdurig resultaat is een kuur van 3 tot 6 behandelingen aanbevolen en dient de microneedling iedere 4 weken herhaald te worden.

bottom of page